Voeding rijk aan magnesium

magnesiumrijke voedingWelke voeding dan wel?

Magnesium zorgt voor stevige botten, reguleert de bloeddruk en het suikergehalte en helpt de spieren ontspannen. Magnesium wordt niet geproduceerd door ons lichaam en moet daarom aangevuld worden door het eten van voeding rijk aan magnesium.

Er bestaat inderdaad voeding rijk aan magnesium. Zo is spinazie niet alleen rijk aan vitaminen, kalium en calcium, maar ook aan magnesium, zolang je maar kiest voor verse spinazie en niet voor spinazie in een kant-en-klare vorm. Dat spinazie voeding rijk aan magnesium is, bewijst het feit dat 2 kopjes volstaan om u het nodige magnesium te leveren voor 1 dag.

Magnesiumrijke bonen

Bonen zijn een andere groep van voeding rijk aan magnesium. Veel soorten bevatten relatief hoge hoeveelheden. Sojabonen zijn het rijkst aan magnesium. Zo zal 1 kopje gekookte soja u 148 mg magnesium leveren.

Zalm en rijst

En dan is er nog de onvermijdelijke wilde gerookte zalm. Het is niet alleen een bron van omega-3 vetten, maar hij zorgt ook voor een behoorlijke hoeveelheid magnesium.

Gecombineerd met bruine rijst zal u de perfecte voeding rijk aan magnesium in huis halen. Een kopje bruine rijst is wel de ideale voeding rijk aan magnesium, want het levert maar liefst 88 procent van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid.