Voeding met magnesium

voeding met magnesiumMagnesium in een gezonde voeding

Voeding met Magnesium is voornamelijk zaden, dus fruit en noten en bladgroenten zoals spinazie en groene kool maar ook mineraalwater bevat een hoog Magnesiumgehalte.

Magnesium is een belangrijk mineraal in ons lichaam. Het geeft ons energie, helpt bij de botopbouw, is een belangrijke factor in de adrenaline huishouding aangaande stress en zorgt voor een goede zuurstofverdeling in ons bloed.

Een uitgebalanceerde voeding met Magnesium is zeer belangrijk voor onze gezondheid.

Voorbeelden van voeding met Magnesium op een rijtje

Sojabonen, hazelnoten, pinda’s, walnoten, vis (zeer rijk aan Magnesium), melk-en kaasproducten, onbewerkte peulvruchten, bruin brood, groene groenten, aardappelen, uien, knolselderij en de categorie fruit in de voeding met Magnesium zijn, vijgen, dadels, druiven en tomaten.

Tekort aanvullen met supplement

U ziet, aan de dagelijkse portie voeding met Magnesium komen hoeft niet moeilijk te zijn. De genoemde producten zijn zo algemeen dat er vrijwel geen Magnesiumtekort hoeft te ontstaan. Mocht dit onverhoopt toch het geval zijn uit zich dat door lusteloosheid, krampverschijnselen in de ledematen, duizeligheid of gewichtsverlies.

Kunt u door omstandigheden niet uit uw voeding uw Magnesiumbehoefte halen is het Magnesiumtekort op een makkelijke manier aan te vullen met een Magnesiumsupplement. In de sidebar van onze website kan je mijn favoriete supplement terugvinden, dat overigens ook wordt aangeraden door voedingsexperte Inge Vervotte.