In welke voeding zit magnesium

Magnesium in een gezonde voeding

Magnesium is één van de basismineralen in ons lichaam. Alhoewel we daar niet zo van op de hoogte zijn, is Magnesium net zo belangrijk als zout.

In welke voeding zit Magnesium en is het aanwezige Magnesium in onze voeding genoeg voor onze Magnesiumbehoefte? Bij een gezond voedingspatroon hoeft u zich geen zorgen te maken.

De vraag in welke voeding zit Magnesium is niet zo moeilijk op te lossen. In vrijwel alle verse voedingsmiddelen komt wel in meer of mindere mate Magnesium voor.

In welke voeding zit magnesium

In welke voeding zit Magnesium

Onbewerkte peulvruchten, met name sojabonen. Noten, zoals hazelnoten, walnoten en pinda`s. Fruit zoals avocado, dadels en vijgen. Bladgroenten zoals spinazie en boerenkool.

Breng diversiteit in u voeding en pas op met medicijngebruik

Genoeg variatie in uw voeding draagt bij aan voldoende inname van magnesium. De vraag, in welke voeding zit magnesium, zouden we ons bij een goed dieet helemaal niet hoeven stellen. Echter, door bepaalde bewerkingen van kant-en-klare maaltijden en gebruik van bepaalde medicijnen kan er in ons lichaam een Magnesiumtekort ontstaan.

Om niet direct naar de supplementen te grijpen doet u er verstandig aan om het bovenstaande lijstje, in welke voeding zit Magnesium, in gedachten te houden.

Rooibosthee

Je kan ook magnesiumrijke dranken vinden. Heel weinig natuurlijke dranken bevatten veel magnesium – maar als je toch ééntje wil vinden dan is rooibosthee een goede keuze. Lees alles over de vele voordelen van rooibosthee op deze website die boordevol leuke info staat!